DOBRODOŠLI

Zadnje ažuriranje: 21. travnja 2015.

Dobrodošli na www.acuvue-croatia.com. Ova strana je u vlasništvu Johnson & Johnson S.E. d.o.o.

Johnson & Johnson S.E. d.o.o. je zainteresiran za pitanja privatnosti i želi vas upoznati s načinom na koji prikuplja, koristi i otkriva podatke. Ova Izjava o zaštiti privatnosti opisuje naše postupke u svezi s podacima koje mi ili naši pružatelji usluga prikupljamo putem internetske stranice ili drugog područja prisutnosti na mreži koje posjedujemo (uključujući npr. mobilnu internetsku stranicu ili aplikaciju) kojom mi upravljamo i kontroliramo je i s koje vi pristupate ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti (u daljnjem tekstu: “Stranica”).  Davanjem osobnih podataka ili korištenjem Stranice, prihvaćate uvjete i odredbe propisane ovom Izjavom o zaštiti privatnosti.

PRIKUPLJANJE PODATAKA

Podaci koje vi dajete

Neki dijelovi Stranice mogu od vas zatražiti osobne podatke da biste mogli koristiti pogodnosti vezane uz pojedine mogućnosti (kao što su newsletteri, pretplate, savjeti/naputci ili obrada narudžbe) ili za sudjelovanje u nekoj aktivnosti (kao što su nagradne igre ili drugi oblici promidžbe). Bit ćete obaviješteni koji podaci nužni, a koji proizvoljni.

Možda ćemo kombinirati podatke, koje ste nam dali, s drugim podacima koje smo od vas prikupili on-line ili offline, uključujući, npr. vašu povijest kupovine. Možda ćemo ih također kombinirati s podacima koje dobijemo o vama iz drugih izvora kao što su druga Johnson & Johnson operativna društva, javno dostupni izvori podataka (uključujući podatke s vaših javno dostupnih profila na društvenim mrežama) i ostalih trećih osoba.

Pasivno prikupljanje i upotreba podataka

Dok se krećete kroz Stranicu, neki se podaci mogu pasivno prikupljati (tj. prikupiti bez da vi aktivno dajete podatak) primjenom različitih tehnologija i sredstava poput adrese internetskog protokola, kolačića, internetskih oznaka i prikupljenih navigacijskih podataka.
Molimo vas da pročitate Izjavu o kolačićima i pregledate ploču s postavkama za kolačiće za detaljne informacije o kolačićima i ostalim tehnologijama za praćenje koje se koriste na našoj Stranici. U toj izjavi pronaći ćete i informacije o tome kako onemogućiti kolačiće i tehnologije za praćenje ako se ne slažete s njihovom upotrebom. Ako ne onemogućite kolačiće ili druge tehnologije za praćenje, mi ćemo smatrati da ste dali svoj pristanak za njihovu upotrebu.

Kako koristimo i otkrivamo podatke

Podatke koje ste nam dali koristimo i otkrivamo onako kako vam je opisano na mjestu njihova prikupljanja.
Podatke od vas ili o vama također koristimo:

  • kao odgovor na vaše upite i za ispunjavanje vaših zahtjeva kao što su slanje dokumenata koje zatražite ili upozorenja putem elektroničke pošte;
  • za slanje važnih informacija u svezi našeg odnosa s vama ili u svezi sa Stranicom, izmjena naših uvjeta i pravila i/ili drugih administrativnih informacija; te
  • za naše poslovne potrebe, kao što su analiza podataka, revizije, razvoj novih proizvoda, poboljšanje naše internetske stranice, unaprjeđenje naših proizvoda i usluga, identificiranje trendova korištenja Stranice, za personaliziranje vašeg iskustva na Stranici predstavljanjem proizvoda i ponuda prilagođenih vama i utvrđivanje učinkovitosti naših promidžbenih kampanja.

Također otkrivamo podatke prikupljene putem Stranice:

Johnson & Johnson S.E. d.o.o. je strana odgovorna za upravljanje zajednički korištenih osobnih podataka

  • našim partnerima – trećim osobama – s kojima provodimo zajedničku promidžbu marki i proizvoda
  • našim pružateljima usluga – trećoj strani – koji nam pružaju usluge poput web poslužitelja i moderatora, poslužitelja mobilne aplikacije, analize podataka, obrade plaćanja, izvršenja narudžbi, osiguravanja infrastrukture, IT usluga, službe za korisnike, usluge dostave elektroničke i neposredne pošte, obrade kreditnih kartica, revizorskih usluga, i druge usluge, kako bi im omogućili pružanje usluga; te
  • trećim osobama u slučaju bilo kakve reorganizacije, pripajanja, prodaje, zajedničkog ulaganja, prijenosa ili drugog raspolaganja čitavim ili bilo kojim dijelom našeg poslovanja, imovine ili dionica (uključujući one u svezi s bilo kakvim oblikom stečaja ili sličnih postupaka).

Osim toga, koristimo i otkrivamo podatke prikupljene putem Stranice kako smatramo da je nužno i prikladno:  (a) u skladu s važećim zakonima, uključujući zakone izvan zemlje vašeg prebivališta; (b)  za ispunjenje obveza koje proizlaze iz pravnih postupaka; (c) za ispunjenje zahtjeva javnih i državnih vlasti, uključujući javne i državne vlasti izvan zemlje vašeg prebivališta; (d) za provedbu naših uvjeta poslovanja; (e) za zaštitu naših poslovnih poduhvata ili onih naših podružnica; (f) za zaštitu naših prava, privatnosti, sigurnosti ili imovine i/ili onih naših podružnica, vaših ili drugih; te (g) da bi omogućili primjenu raspoloživih pravnih sredstava ili ograničili štetu koja bi za nas mogla nastati. Također bismo mogli upotrijebiti i otkriti podatke prikupljene putem Stranice na druge način, uz vašu suglasnost.

Također koristimo i otkrivamo podatke koje prikupimo pasivno kako je gore opisano, pod “Pasivno prikupljanje i upotreba podataka“ i za bilo koju drugu svrhu, osim kada se od nas zahtijeva da sukladno važećim propisima postupimo na drugačiji način (primjerice, ako se od nas traži da takve podatke tretiramo kao osobne).  Osim toga, možemo koristiti i otkrivati podatke koji nisu u obliku u kojem se može identificirati osoba za bilo koju svrhu. Ako kombiniramo podatke koji nisu u obliku u kojem se osoba može identificirati s podacima koji su u takvom obliku (kao što je kombiniranje vašeg imena s vašim zemljopisnim položajem), kombinirane podatke smatrat ćemo osobnima dok su kombinirani.

STRANICE I USLUGE TREĆIH OSOBA

Ova Izjava o zaštiti privatnosti ne odnosi se i mi nismo odgovorni za privatnost, podatke ili druge postupke trećih osoba, uključujući sve treće osobe koje upravljaju stranicom ili područjem prisutnosti na mreži (uključujući, bez ograničenja, bilo kakvu aplikaciju) koje su dostupne putem ove Stranice ili do kojih ova Stranica sadrži link. Dostupnost ili uključenje linka za bilo kakvu takvu stranicu ili područja prisutnosti na mreži na Stranici ne podrazumijeva njihovo prihvaćanje od nas ili naših podružnica.

SIGURNOST

Mi koristimo opravdane organizacijske, tehničke i administrativne mjere za zaštitu osobnih podataka pod našom kontrolom. Nažalost, ni jedan prijenos podataka putem interneta ni sustav za pohranu podataka ne može jamčiti 100% sigurnost. Ako imate razloga za sumnju da vaša interakcija s nama više nije sigurna, (na primjer, ako smatrate da je sigurnost bilo kojeg korisničkog računa kojeg imate kod nas ugrožena), molimo vas da nas odmah obavijestite o tom problemu kontaktirajući nas u skladu s “Kontaktirati nas” odlomkom niže..

MOGUĆNOST IZBORA I PRISTUP

Vaša mogućnost izbora u svezi s našom upotrebom i otkrivanjem vaših osobnih podataka

Dajemo vam mogućnost izbora glede naše upotrebe i otkrivanja vaših osobnih podataka za marketinške potrebe. Možete izabrati prestanak:

  • Primanja naših marketinških obavijesti: Ako više ne želite primati naše marketinške obavijesti na stalnoj osnovi, možete izabrati da ih više ne primate tako da nas kontaktirate slanjem elektroničke pošte na acuvue-hr@its.jnj.com.  U vašem odgovoru vas molimo da navedete vaše ime, navedite oblik(e) marketinških obavijesti koje više ne želite primati te dodajte adresu/e na koju/e se šalju. Na primjer, ako više ne želite primati marketinšku elektroničku poštu ili neposrednu poštu od nas, o tome nas obavijestite i navedite vaše ime i elektroničku ili kućnu adresu. Također možete izabrati da ne primate naše marketinške obavijesti posjetom Stranici da bi ažurirali svoj on-line profil. Osim toga, možete odabrati da više ne primate marketinšku elektroničku poštu od nas prateći upute za odjavu koji su sastavni dio svake takve poruke.
  • Primanja naših podsjetnika: Ako više ne želite primati zdravstvene podsjetnike od nas na stalnoj osnovi, možete odabrati da ih više ne primate tako da nas kontaktirate slanjem elektroničke pošte na acuvue-hr@its.jnj.com. U svom odgovoru vas molimo da navedete vaše ime i adresu elektroničke pošte ili broj telefona na kojeg primate naše podsjetnike.
  • Dijeljenja vaših osobnih podataka s našim podružnicama i partnerima – trećim osobama: Ako biste željeli da ne dijelimo vaše osobne podatke na stalnoj osnovi s našim podružnicama i/ili partnerima – trećim osobama za njihove marketinške potrebe, možete odabrati da ih ne dijelimo kontaktirajući nas slanjem elektroničke pošte na acuvue-hr@its.jnj.com. U vašem odgovoru vas molimo da navedete da mi više ne smijemo dijeliti vaše osobne podatke s našim podružnicama i/ili partnerima – trećim osobama za njihove marketinške potrebe, te uključite vaše ime i adresu elektroničke pošte.

Nastojat ćemo ispuniti vaš zahtjev (vaše zahtjeve) u najkraćem mogućem roku. Napominjemo da ako se odjavite kao što je gore opisano, nećemo biti u mogućnosti ukloniti osobne podatke iz baza podataka naših podružnica kojima smo već podijelili vaše podatke (tj. kao što ćemo to učiniti s podacima na koje ćemo primijeniti vaš zahtjev za odjavu). Molimo vas da također imate na umu da ako se odjavite od primanja naših poruka marketinškog sadržaja, postoji mogućnost da ćemo vam ipak slati važne poruke u vezi s transakcijama i administracijom, od kojih se ne možete odjaviti.

Kako možete pristupiti, mijenjati ili brisati svoje osobne podatke

Ako želite pregledati, izmijeniti, ispraviti, dopuniti ili obrisati svoje osobne podatke koje ste dali putem Stranice, molimo vas da nam pošaljete elektroničko pismo sa svojim zahtjevom na adresu acuvue-hr@its.jnj.com. Pokušat ćemo ispuniti vaš zahtjev u najkraćem mogućem roku. Također možete posjetiti Stranicu za izmjene na svom online profilu.

RAZDOBLJE ČUVANJA PODATAKA

Vaše osobne podatke zadržavamo onoliko koliko je je potrebno da bismo ispunili svrhu koja je navedena u ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti osim ako je dulje zadržavanje potrebno ili dozvoljeno zakonom ili da na neki drugi način ispunimo zakonsku obvezu.

KORIŠTENJE STRANICE OD STRANE MALOLJETNIKA

Stranica nije namijenjena osobama mlađim od 18 godina te zahtijevamo da takvi pojedinci ne dijele osobne podatke putem Stranice.

PREKOGRANIČNI PRIJENOS

Vaši osobni podaci mogli bi biti pohranjeni ili obrađeni u bilo kojoj zemlji u kojoj imamo svoje pogone ili davatelje usluga i korištenjem naše Stranice ili dajući nam suglasnost (gdje je propisano zakonom) odobravate prijenos podataka u zemlje izvan zemlje vašeg prebivališta, uključujući i u Sjedinjene Američke Države, gdje mogu vrijediti propisi glede zaštite podataka koji su drugačiji od onih u vašoj zemlji.

POVJERLJIVI PODACI

Osim ako to izričito ne zatražimo ili vas pozovemo, molimo vas da nam ne dostavljate i ne otkrivate bilo kakve osjetljive osobne podatke (npr. podaci vezani za rasno ili etničko porijeklo, političke stavove, vjeru ili druga uvjerenja, zdravlje, kriminalnu prošlost ili članstvo u sindikalnoj organizaciji) na ili putem Stranice ili na neki drugi način. U slučajevima kada bi mogli zatražiti ili pozvati vas da nam date povjerljive podatke, učinit ćemo to samo uz vašu izričitu suglasnost.

IZMJENE I DOPUNE OVE IZJAVE O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

Možda ćemo izmijeniti ovu Izjavu o zaštiti privatnosti. Molimo vas da obratite pažnju na navod “POSLJEDNJE NADOPUNE” na vrhu ove stranice da biste znali kada je ova Izjava o zaštiti privatnosti posljednji put izmijenjena. Sve izmjene ove Izjave o zaštiti privatnosti stupaju na snagu od objave izmijenjene Izjave o zaštiti privatnosti na Stranici. Korištenje Stranice s vaše strane nakon što su izmjene stupile na snagu znači da ste prihvatili izmijenjenu Izjavu o zaštiti privatnosti.

PODACI ZA KONTAKT

Ako imate bilo kakva pitanja vezana za ovu Izjavu o zaštiti privatnosti, molimo vas da nas kontaktirate putem elektroničke pošte na acuvue-hr@its.jnj.com, ili nam pišite na dolje navedenu adresu:

Johnson & Johnson S.E. d.o.o.
Oreškovićeva 6H/1
10020 Zagreb, Hrvatska