Kako nabaviti kontaktne leće?

Spremni ste isprobati kontaktne leće? Nakon što odaberete zdravstvenog radnika, evo što možete očekivati na prvom pregledu i daljnjim redovitim pregledima.

PRVI PREGLED ZA KONTAKTNE LEĆE

Prilikom dogovaranja za pregled obvezno zdravstvenom radniku napomenite da želite isprobati kontaktne leće jer prvi pregled obično traje nešto dulje od redovitog pregleda očiju.Zdravstveni radnik će vas ispitati o dosadašnjem zdravlju očiju i provjeriti vam vid te osigurati da dobijete kontaktne leće pogodne za korekciju vida kakva je vama potrebna. Odredit će oblik oka, kako bi vam leće točno odgovarale. Zdravstveni radnik će vam pokazati kako staviti leće i izvaditi ih iz očiju, kao i kako ih održavati. Ako imate bilo kakvih pitanja za zdravstvenog radnika, slobodno ih postavite.

Kontrolni pregled

Nakon otprilike tjedan dana navikavanja na kontaktne leće, vratit ćete se zdravstvenom radniku na kontrolni pregled. Ako vas u bilo kojem trenutku prije toga zabrine nešto u vezi s udobnošću, vidom ili rukovanjem lećama, uvijek se i bez odlaganja obratite zdravstvenom radniku. Ako vam leće odgovaraju i zdravstveni radnik je zadovoljan što se sve odvija dobro, moći ćete naručiti prvu pošiljku leća.

Redoviti kontrolni pregledi

Dioptrija se s vremenom  može mijenjati. Obvezno otiđite na dogovoreni pregled kod zdravstvenog radnika da biste provjerili zdravlje očiju i odgovara li vam i dalje dioptrija kontaktnih leća koje nosite te jesu li one najpogodnije s obzirom na vaše potrebe.