NOŠENJE KONTAKTNIH LEĆA I KORONAVIRUS (COVID-19)

Za ACUVUE® korisnici su uvijek na prvom mjestu, a tijekom ovih nesigurnih vremena naše misli su uz vas i vaše obitelji.

U okviru nedavnih zbivanja u vezi s virusom COVID-19, želimo pružiti dodatne informacije o kontaktnim lećama.

Kako svi krećemo u novi način života, nastavit ćemo se obraćati putem naših internetskih kanala koji nude informacije, smjernice i podršku.

KAKO SIGURNO NASTAVITI NOŠENJE KONTAKTNIH LEĆA

Kontaktne leće mogu se sigurno nositi uz sprečavanje mogućeg onečišćenja pridržavajući se odgovarajućih uputa za njegu kontaktnih leća koje je dao vaš zdravstveni radnik, a koje uključuju temeljito pranje, čišćenje i sušenje ruku prije rukovanja kontaktnim lećama. Detaljne informacije o tome mogu se naći na donjoj poveznici čišćenje i njega


ČIŠĆENJE I NJEGA

Bilo da koristite jednodnevne leće ili leće za produljeno nošenje održavanje pravilne higijene pri rukovanju kontaktnim lećama jednako je važno kao i do sada. Kao i uvijek prije stavljanja ili skidanja kontaktnih leća, operite ruke antibakterijskim sapunom i vodom.

Preko donje poveznice pogledajte službene smjernice Svjetske zdravstvene organizacije (WHO; World Health Organisation).


AKO STE BOLESNI

Preporučuje se nošenje naočala umjesto kontaktnih leća dok se ne budete osjećali bolje, jer možete osjetiti veću nelagodu u očima nego je to uobičajeno te možete više spavati, što se ne preporučuje dok nosite kontaktne leće. Ako nosite jednodnevne leće bacite ih nakon nošenja kao i obično. Ako nosite leće za produljeno nošenje uvijek je preporuka započeti nošenje novih leća nakon bolesti, kako bi se osiguralo da mikrobi ne ostanu na lećama.

ODRŽAVANJE ZALIHA

Budite sigurni da ćemo nastaviti isporučivati ACUVUE® kontaktne leće putem vašeg zdravstvenog radnika kako ne bi ostali bez leća.

Kako je najbolji način djelovanja zatvaranje prodajnih mjesta gdje se opskrbljujete lećama radi ograničavanja kontakta između osoba, većina prodajnih mjesta ponudit će online podršku ili podršku putem e-maila ili telefona.

Ako imate važeći propisani recept za kontaktne leće, posjetite internetsku stranicu mjesta gdje se opskrbljujete lećama (svog zdravstvenog radnika) na kojoj ćete možda moći ponovno naručiti leće ili se izravno obratiti za dodatne informacije.

OSTANITE U KONTAKTU S NAMA

Ako smatrate da trebate još neki savjet, postoji mnogo načina da nas kontaktirate.

PUTEM E-MAIL

Potražite savjet slanjem e-maila na: [email protected]