Dobrodošli na www.acuvue-croatia.com. Ova stranica je u vlasništvu Johnson & Johnson S.E. d.o.o.

Ove postavke kolačića napravljene su da vam pokažu našu praksu sakupljanja vaših podataka putem kolačića i drugih tehnologija o prikupljanju podataka.Kada posjećujete našu aplikaciju ili internet stranice.

PREGLED HR PRAVILA O KOLAČIĆIMA

Zakon Europske Unije zahtijeva organizacije koje postavljaju kolačiće na posjetiteljevo računalo putem internet stranica da ishode ‘’pristanak’’ poslije pružanja jasnih i potpunih informacija o tome kako se kolačići upotrebljavaju.

Kako bismo se navedenog pridržavali, poduzeli smo četiri koraka:

 1. Identificiramo kolačiće i ostale tehnologije za praćenje pružene putem naše aplikacije ili internet stranica, istražujemo svrhu koju ispunjavaju i povezane informacije kao što je njihov rok valjanosti te da li su kolačići prve ili treće strane.
 2. Procjenjujemo nametljivost ovih kolačića na očekivanja posjetitelja, temeljem informacija prikupljenih prethodno.
 3. Pružamo 'jasne i sveobuhvatne' informacije o kolačićima s odgovarajućom razinom otkrivanja koja odgovara nametljivosti svakog kolačića.
 4. Odlučujemo o odgovarajućoj strategiji za dobivanje suglasnosti o kolačićima, uzimajući u obzir njihovo korištenje i nametljivost. Određene vrste kolačića ispunjavaju uvjete za pravne iznimke te u tom slučaju pristanak za njih neće biti potreban.

STRATEGIJE PRISTANKA KORIŠTENE NA OVOJ APLIKACIJI

Europski standardi za dobivanje pristanka za upotrebu kolačića i sličnih tehnologija praćenja (kao što su pixeli praćenja i skripte stranica) (‘Kolačići’) se nastavljaju razvijati i dok prethodne, strategije izričitog pristanka (ili opt-in strategije) predstavljaju legalno dobra rješenja za dobivanje pristanka, one mogu pokvariti posjetiteljevo iskustvo i tako jako utjecati na legalno sakupljanje podataka sinternet stranica.

Kao alternativa, prešutne strategije dobivanja pristanka omogućuju nam da zaključimo pristanak tamo gdje posjetitelji ne odbiju kolačiće (ili opt-out), nakon pružanja jasneobjave o kolačićute jednostavnih i razumljivih kontrola kolačića na najnižoj razini. Ovo omogućuje posjetiteljima da prihvate kolačiće koje žele primatii da odbiju one koje ne žele primati.

Strategija pristanka koja je prikladna za bilo koju vrstu kolačića ovisit će o nametljivosti kolačića, uzimajući u obzir:

 • Tko poslužuje kolačiće (npr. prva ili treća strana)
 • Koje podatke kolačići prikupljaju
 • Koju svrhu on ispunjava
 • Koliko dugo traje
 • Priroda stranice putem koje je predan

Za kolačiće za koje se traži pristanak, pratimo tri ranga pristupa za dobivanje suglasnosti od strane posjetitelja:

 • Za nisko nametljive kolačiće: Radimo poboljšana razotkrivanja u ovim postavkama o kolačićima i pružamo jednostavne načine za odustajanje od kolačića. Tamo gdje posjetitelji ne odbiju kolačiće pretpostavit ćemo njihov pristanak.
 • Za srednje nametljive kolačiće: Koristimo istu strategiju kao i za nisko nametljive kolačiće te koristimo kontekstualne objave uporabe kolačića u odgovarajućim točkama u aplikaciji (npr. izrada objava kolačića oko ciljane reklame ili oko funkcioniranja druge internet stranice koja se oslanja na ove kolačiće)
 • Za visoko nametljive kolačiće: Primijenit ćemo strategiju prethodnog pristanka (npr. upotreba reklama koje zahtijevaju pristanak posjetitelja na ove kolačiće prije nego budu posluženi).

Pretpostavljen pristanak na kolačiće: Kolačići poslani putem naše aplikacije ili internet stranica su nisko do srednje nametljivi.

Razotkrivanje kolačića po kategoriji, radije nego po identitetu: S obzirom na značajan broj kolačića pruženih putem internet stranica, procjenjivanje u Annexu A ne vrši se za svaki kolačić zasebno. Umjesto toga, razvrstavaju se kolačići po kategorijama (naprimjer “analitički kolačići”) i procjenjuje se nametljivost svake kategorije, uzimajući u obzir specifične značajke kolačića koji su unutar kategorije. To omogućava razotkrivanje kolačića koje je jednostavnije i jasnije korisnicima.

NAPOMENA: Procjena vrste kolačića pruženih putem naših aplikacija i internet stranica javlja se u Annexu A i pruža informacije o njihovoj svrsi, isteku I informacije o tome kako odbiti kolačiće u “Kako blokirati kolačiće”.

POVEZNICE SA DRUGIM STRANICAMA

Naše aplikacije i internet stranice mogu sadržavati poveznice ili reference na druge internet stranice. Molimo vas budite svjesni da mi ne kontroliramo kolačiće i tehnologije praćenja na drugim internet stranicama i ove postavke o kolačićima se ne primjenjuju na tim stranicama.

KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI

Ako imate bilo kakvo pitanje, komentare ili pitanja o ovom Pravilniku o kolačićima ili o postupcima prikupljanja podataka na ovoj stranici molimo vas kontaktirajte nas na:

OKTAL PHARMA d.o.o. Utinjska 40 10020 ZAGREB Hrvatska ili putem E-pošte: info@oktal-pharma.hr

PROMJENE OVOG PRAVILNIKA

Ako se ovaj pravilnik o kolačićima promijeni, ispravljen pravilnik bit će objavljen na našoj aplikaciji ili internet stranicama. Ovaj pravilnik je zadnji put ažuriran 2015.

Vrsta kolačića

Izvor

Svrha

Datum isteka

Kako blokirati

 

Kolačići i ostale tehnologije praćenja pruženi su od J&J pružatelja usluga i ostalih kompanija

Analitički kolačići i tehnologije

Google-ova analitika

Ovi kolačići se koriste da prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji koriste našu stranicu. Mi koristimo te informacije kako bismo sastavili izvještaje i kako bismo unaprijedili stranicu.Kolačići prikupljaju informacije u neimenovanom obliku, uključujući broj posjetitelja stranice, s koje stranice su posjetitelji došli te koje su stranice posjetili.

Neki kolačići namijenjeni ovoj svrsi su automatski uklonjeni s Vašeg uređaja kada zatvorite pretraživač. Drugi kolačići mogu trajati I do 24 mjeseca od Vašeg posljednjeg posjeta našoj stranici.

Možete odustati od praćenja Google Analyticsom posjetom: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB